Landet over har dedikerede yogalærere igennem det sidste år gjort en kæmpe indsats for folkesundheden under mildest talt udfordrende omstændigheder.

Yogaen har støttet den mentale såvel som den fysiske sundhed igennem hele coronakrisen, online, udenfor, i små grupper, og hvad restriktionerne nu ellers har budt os.

Det er blevet tid til at stille skarpt på, at yogaen ikke er en del af problemet, men en del af løsningen.
Hjælp os ved at skrive en sætning eller to om hvordan yogaen og/eller din yogalærer har hjulpet dig igennem krisen og lad os sammen sætte fokus på, hvorfor yogaen fortjener den håndsrækning af landets politikere, som den giver alle sine praktiserende.

Vi deler nogle af historierne på Instagram og på Facebook for at fortælle den gode historie om yoga!

30 Responses

 1. #yogaredder ikke bare mine elever men alle. Yoga hjælper med at få beroliget kroppen, stilnet et uroligt sind og ikke mindst, mærke det vigtige fællesskab. Vi er mennesker. Vi har behov for social kontakt. Og den kontakt og fælleskab der sker på yogaholdene i yogalokalet, er guld værd for os mennesker!

 2. Yogaen har hjulpet mine elever til at få deres pusterum og tid til at være i deres krop og tanker med dybere fokus på dem selv. I en tid med meget ydre stress. Og det savner de, skriver de til mig.

 3. Yoga er anerkendt og veldokumenteret som hjælp mod stress. Mine elever (og mig selv) finder RO, styrke og lidt mere overskud til at gå igennem denne svære tid og vi har brug for at få mere yoga ud til folk nu! Jeg ser det som essentielt for folkesundheden.

 4. Yoga hjælper mine elever, såvel som mig, med at holde balancen gennem et vanvittigt år. Via computeren underviser jeg børn og voksne, på stuegulvet, badeværelset, ja nogen gange i et skab 🙂 Yoga, kropskontakt, åndedræt bidrager til mere ro og tålmodighed i familierne der lige nu sidder sammen i små lejligheder hvor gnidninger nemt kan opstå.

 5. Yoga giver mig min frihed og lysten til at udfolde mig fysik og kreativt – både fra en travl hverdag eller en mental frihed fra tanker og perfektionisme.

 6. #yogaredder ikke kun mine elever men også mig. I min undervisning giver mine elever udtryk for at kan finde ro i deres travle hverdag, et pusterum hvor der er fokus på og mærkes ind i krop og sind.
  For mig selv, giver yoga vejen hjemme til mig, yoga skaber et rum hvor der er plads og tid til alt, alle følelser, bevægelser, vejrtrækninger jeg har brug for💗

 7. #yogaredder! Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg har mærket det på egen krop, hvor meget min egenpraksis betyder, når alt omkring mig er kaos. Hvor meget ro blot 20 minutters yinyoga giver!
  Men jeg har også set smilene på mine elevers læber, når de har haft 1½ times yoga, og glade går ud ad døren. Og hvor glade de var, da vi igen kunne mødes efter den første nedlukning. De fortalte gang på gang, hvor meget det betød, at de kunne komme hen og få en pause fra hverdagen, familien, jobbet eller hvad der nu pressede dem. Et frirum, hvor det bare kun drejede sig om dem.
  Nu er vi så nedlukket igen og må “nøjes” med online undervisning. Det fungerer fint som en nødløsning, men det er ikke det samme.
  Vi har brug for yoga nu, og i fremtiden.

 8. Yoga har været et fast holdepunkt i en underlig tid. Selvom det har været on-line, har det at høre min yoga lærers stemme, været nok til at få mig heeelt ned i gear. Yoga er ganske enkelt fantastisk ❤️ både mentalt og fysisk.

 9. Yogaen har hjulpet mig til at mærke indad i denne ensomme tid især, både de fysiske øvelser, sindet, følelserne og i den grad åndedrættet 🙏

 10. Yoga hjælper mig til at være hjemme i mig, og bevare fysisk og mental balance og styrke. Som underviser savner jeg at connecte med yogierne i samme rum, da harmonien hos os alle, balanceres lettere. Det motivere at mødes med andre og dyrke fælles interesse. Den energi og indre balance de får til yoga, tager de med hjem og på arbejde.

 11. Jeg har dyrket yoga, under en eller anden form, siden jeg var teen-ager. Ikke at kunne deltage i yogaklasser, i fysisk fællesskab nu, er et enormt stort savn. Det er så vigtigt at have mulighed for mental og fysisk balance i roligt intenst samvær.

 12. Yoga er et anker for mig uanset, hvad livet har bragt. Fysiske øvelser, åndedræt, mantraer og meditation – alt sammen veje til at nulstille krop og sind, finde centrering og ro og ofte også til at finde svar og løsninger på udfordringer. Jeg tror og håber, at mine elever har samme oplevelse – at de bliver næret, opløftede og centrerede gennem vores fælles praksis.

 13. Yoga er mit faste næsten daglige holdepunkt både fysisk og mentalt til at mærke mig selv, min krop og balancere en ro i en turbulent tid. Nogle gange er det bare mig, de fleste gange via online klasser på Prana Yoga Shala og en enkelt gang om ugen online yoga som underviser 🙏💚🙏

 14. #yogaredder! Jeg ved fra min egen praksis og fra mine elevers praksis, at yoga afbalancerer og giver ro i krop og sind. I denne corona-tid hvor mange er pressede, triste og nogle mennesker angste, kan fysiske yoga øvelser, åndedrætsøvelser og meditation hjælpe til større ro og accept. Det er en pause i hverdagen, et sted hvor man kan være sig selv og kun skal koncentrerer sig om sin krop og sit åndedræt. Mange yogalærere har tilbudt online yogaundervisning( inkl. mig selv) og det er klart bedre end ingenting, MEN bare slet ikke det samme. Vi har brug for at mærke fællesskabet og den positive energi i samme rum.

 15. I mine tyve år som underviser har jeg aldrig tidligere oplevet den dybe grad af heling, som yogaen tilbyder os alle lige nu, fra fysiske skavanker pga hjemmearbejde og dårlige sidestillinger til mental uro som angst, depression mv. Det unikke, yogaen kan, er trådt så tydeligt frem i denne krisetid, og den fortjener anerkendelse.

 16. Yoga giver mig styrke og fjernet mine smerter. Det giver også et pusterum fra hverdagens travlhed.

 17. #yogaredder og hjælper med at justerer dig selv med universet. Det er vigtigt til alle tider og vigtigere jo mere kaotiske og usikre tiderne er. Mental sundhed er mere end fraværet af psykiske lidelser og det er lige præcis den mentale sundhed #yogaredder

 18. Ved at gennemføre virtuelle klasser på Zoom gør min yogalærer det muligt at få sig bevæget, så man ikke går helt i frø… Bare en time 2 gange ugentlig gør en kæmpe forskel! Tak for det.

 19. I sin tid begyndte jeg på yoga, da jeg var gravid og var plaget af kvalme i syv md. Yoga’en hjalp mig til at forblive i god fysisk form. Yoga’en har også hjulpet mig i en årrække efter en bilulykke, hvor piskesmeld og rygproblemer har været gener i dagligdagen.
  Min fantastiske triyoga lærer og hendes undervisning har været guld værd – jeg er meget taknemmelig for hendes vidunderlige undervisning.

  Så ja – yoga’en har reddet min hverdag 🙂

 20. #yogaredder min mentale sundhed og hjælper mig med at bevare roen trods omstændighederne. Ved slet ikke hvordan jeg skulle have kommet gennem mit cancerforløb for 10 år siden uden yoga

 21. Yoga og det fællesskab der er omkring denne filosofi giver mig en en retning på mit liv, som jeg har til stadighed er så taknemlig over at have som en mulighed, med savner helt vildt at møde ind i et yoga studie, og hænge ud med de andre yogier.

 22. #yogaredder og hjælper mange, løsner op i kroppen og giver en styrke både i kroppen, men også mentalt. Det nedbringer sygefraværet hos mange. Online er bedre end ingen yoga, men det bliver aldrig helt det samme. Det at mødes til en stille yogatime – har så stor betydning for alle.

 23. Yoga i ansvarligt samvær er et potent middel mod de psykiske og fysiske problemer som mange af os oplever under lockdown.

 24. #yogaredder Jeg har dyrket yoga i de sidste 25 år. Mere eller mindre intens alt efter hvor jeg var i livet og mange forskellige typer yoga. Men yoga har altid været et trygt sted at finde tilbage i min krop når hovedet fyldte for meget. Under lockdown har jeg været taknemmelig for den online undervisning som jeg har kunnet følge live eller når jeg havde tid. På alle hjemmearbejdedagene hvor jeg kommer til at sidde for lang tid foran computeren i en dårligt stilling, har det været min redning at kunne lave yoga hjemme på stuegulvet eller i sommerhuset når vi flygter væk fra den tomme storby. Tak til alle de yogalærere som har holdt ved og ud i denne her vanvittige tid.

 25. #yogaredder fordi yogaen hjælper med at minde os om, at vi stadig er mennesker, med dybe følelser, udtryk og et behov for nærvær og dybde, midt i et samfund som trækker os væk fra lige præcis dét – det naturlige i at vise følelser, udtryk og opleve et nærvær sammen med vores medmennesker. Yogaen bringer os tilbage til nærværet med os selv, men også i tilgangen til vores medmennesker.

 26. Access to yoga teaching and meditation has been defining for my wellbeing during 2020-2021. The significance of this field cannot be underlined enough both to me and so many of my friends.
  #yogaredder

 27. #yogaredder dæmper angst, Yoga giver større overskud, nærvær, ro, sammenhold, mental og fysisk styrke, yoga minder mig om hvor vigtigt det er at tage en dyb vejrtrækning.

 28. Yoga online under corona har dels styrket mig fysisk og mentalt – men også hjulpet med til, at jeg kunne opretholde en slags normal hverdag og markere, hvornår det var hverdag og weekend. Kontinuiteten med den samme yogalærer var vigtig i en svær tid.

 29. Hej – yoga gør en forskel ❤️ 💜. Som lærer oplever jeg ofte hvordan yoga og meditationsøvelser styrker, bevæger og smidiggør. Den glæde mine elever oplever fortæller de gerne om. Yoga øvelser er livsbekræftende, du kommer i kontakt med dig selv og dit sind, øger din egen kropsbevidsthed og mærker derved også dine personlige grænser og dine ressourcer. 😊 Yoga giver styrke 💪 og liv 🌊🌊🌈🧘‍♀️

 30. # yogaredder fordi det altid er tilstede, som en mulighed for at finde ind og mærke sig selv.
  Yoga er også liv, styrke, forbindelse, ro, leg, fordybelse, udholdenhed, accept, overgivelse, refleksion, udvikling, tålmodighed og mange andre vigtige kvaliteter og færdigheder, som vi kan komme i kontakt med og træne i et trygt rum, hvor kun vi selv kender svaret på, hvad der er rigtigt for mig og min krop.

Formålet med DYOM

DYOM arbejder for mere bæredygtige arbejdsvilkår for arbejdstagere- og giver i yoga- og meditationsfaget.

Læs DYOMs formålsbeskrivelse her.

DYOM DAGEN

D. 7. september afholde DYOM branchedag. Her kan vi mødes og udveksle erfaringer, og blive inspireret. Branchedagen har forelæsninger, paneldebatter, workshops om emner som moms og iværksætteri, og selvfølgelig også yoga.

Vedtægter

DYOM blev stiftet som medlemsforening i maj 2020 som reaktion på de restriktioner og retningslinjer, covid-19 medførte for yoga- og meditationslærere.

Læs foreningens vedtægter her.

30 Responses

 1. #yogaredder ikke bare mine elever men alle. Yoga hjælper med at få beroliget kroppen, stilnet et uroligt sind og ikke mindst, mærke det vigtige fællesskab. Vi er mennesker. Vi har behov for social kontakt. Og den kontakt og fælleskab der sker på yogaholdene i yogalokalet, er guld værd for os mennesker!

 2. Yogaen har hjulpet mine elever til at få deres pusterum og tid til at være i deres krop og tanker med dybere fokus på dem selv. I en tid med meget ydre stress. Og det savner de, skriver de til mig.

 3. Yoga er anerkendt og veldokumenteret som hjælp mod stress. Mine elever (og mig selv) finder RO, styrke og lidt mere overskud til at gå igennem denne svære tid og vi har brug for at få mere yoga ud til folk nu! Jeg ser det som essentielt for folkesundheden.

 4. Yoga hjælper mine elever, såvel som mig, med at holde balancen gennem et vanvittigt år. Via computeren underviser jeg børn og voksne, på stuegulvet, badeværelset, ja nogen gange i et skab 🙂 Yoga, kropskontakt, åndedræt bidrager til mere ro og tålmodighed i familierne der lige nu sidder sammen i små lejligheder hvor gnidninger nemt kan opstå.

 5. Yoga giver mig min frihed og lysten til at udfolde mig fysik og kreativt – både fra en travl hverdag eller en mental frihed fra tanker og perfektionisme.

 6. #yogaredder ikke kun mine elever men også mig. I min undervisning giver mine elever udtryk for at kan finde ro i deres travle hverdag, et pusterum hvor der er fokus på og mærkes ind i krop og sind.
  For mig selv, giver yoga vejen hjemme til mig, yoga skaber et rum hvor der er plads og tid til alt, alle følelser, bevægelser, vejrtrækninger jeg har brug for💗

 7. #yogaredder! Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg har mærket det på egen krop, hvor meget min egenpraksis betyder, når alt omkring mig er kaos. Hvor meget ro blot 20 minutters yinyoga giver!
  Men jeg har også set smilene på mine elevers læber, når de har haft 1½ times yoga, og glade går ud ad døren. Og hvor glade de var, da vi igen kunne mødes efter den første nedlukning. De fortalte gang på gang, hvor meget det betød, at de kunne komme hen og få en pause fra hverdagen, familien, jobbet eller hvad der nu pressede dem. Et frirum, hvor det bare kun drejede sig om dem.
  Nu er vi så nedlukket igen og må “nøjes” med online undervisning. Det fungerer fint som en nødløsning, men det er ikke det samme.
  Vi har brug for yoga nu, og i fremtiden.

 8. Yoga har været et fast holdepunkt i en underlig tid. Selvom det har været on-line, har det at høre min yoga lærers stemme, været nok til at få mig heeelt ned i gear. Yoga er ganske enkelt fantastisk ❤️ både mentalt og fysisk.

 9. Yogaen har hjulpet mig til at mærke indad i denne ensomme tid især, både de fysiske øvelser, sindet, følelserne og i den grad åndedrættet 🙏

 10. Yoga hjælper mig til at være hjemme i mig, og bevare fysisk og mental balance og styrke. Som underviser savner jeg at connecte med yogierne i samme rum, da harmonien hos os alle, balanceres lettere. Det motivere at mødes med andre og dyrke fælles interesse. Den energi og indre balance de får til yoga, tager de med hjem og på arbejde.

 11. Jeg har dyrket yoga, under en eller anden form, siden jeg var teen-ager. Ikke at kunne deltage i yogaklasser, i fysisk fællesskab nu, er et enormt stort savn. Det er så vigtigt at have mulighed for mental og fysisk balance i roligt intenst samvær.

 12. Yoga er et anker for mig uanset, hvad livet har bragt. Fysiske øvelser, åndedræt, mantraer og meditation – alt sammen veje til at nulstille krop og sind, finde centrering og ro og ofte også til at finde svar og løsninger på udfordringer. Jeg tror og håber, at mine elever har samme oplevelse – at de bliver næret, opløftede og centrerede gennem vores fælles praksis.

 13. Yoga er mit faste næsten daglige holdepunkt både fysisk og mentalt til at mærke mig selv, min krop og balancere en ro i en turbulent tid. Nogle gange er det bare mig, de fleste gange via online klasser på Prana Yoga Shala og en enkelt gang om ugen online yoga som underviser 🙏💚🙏

 14. #yogaredder! Jeg ved fra min egen praksis og fra mine elevers praksis, at yoga afbalancerer og giver ro i krop og sind. I denne corona-tid hvor mange er pressede, triste og nogle mennesker angste, kan fysiske yoga øvelser, åndedrætsøvelser og meditation hjælpe til større ro og accept. Det er en pause i hverdagen, et sted hvor man kan være sig selv og kun skal koncentrerer sig om sin krop og sit åndedræt. Mange yogalærere har tilbudt online yogaundervisning( inkl. mig selv) og det er klart bedre end ingenting, MEN bare slet ikke det samme. Vi har brug for at mærke fællesskabet og den positive energi i samme rum.

 15. I mine tyve år som underviser har jeg aldrig tidligere oplevet den dybe grad af heling, som yogaen tilbyder os alle lige nu, fra fysiske skavanker pga hjemmearbejde og dårlige sidestillinger til mental uro som angst, depression mv. Det unikke, yogaen kan, er trådt så tydeligt frem i denne krisetid, og den fortjener anerkendelse.

 16. Yoga giver mig styrke og fjernet mine smerter. Det giver også et pusterum fra hverdagens travlhed.

 17. #yogaredder og hjælper med at justerer dig selv med universet. Det er vigtigt til alle tider og vigtigere jo mere kaotiske og usikre tiderne er. Mental sundhed er mere end fraværet af psykiske lidelser og det er lige præcis den mentale sundhed #yogaredder

 18. Ved at gennemføre virtuelle klasser på Zoom gør min yogalærer det muligt at få sig bevæget, så man ikke går helt i frø… Bare en time 2 gange ugentlig gør en kæmpe forskel! Tak for det.

 19. I sin tid begyndte jeg på yoga, da jeg var gravid og var plaget af kvalme i syv md. Yoga’en hjalp mig til at forblive i god fysisk form. Yoga’en har også hjulpet mig i en årrække efter en bilulykke, hvor piskesmeld og rygproblemer har været gener i dagligdagen.
  Min fantastiske triyoga lærer og hendes undervisning har været guld værd – jeg er meget taknemmelig for hendes vidunderlige undervisning.

  Så ja – yoga’en har reddet min hverdag 🙂

 20. #yogaredder min mentale sundhed og hjælper mig med at bevare roen trods omstændighederne. Ved slet ikke hvordan jeg skulle have kommet gennem mit cancerforløb for 10 år siden uden yoga

 21. Yoga og det fællesskab der er omkring denne filosofi giver mig en en retning på mit liv, som jeg har til stadighed er så taknemlig over at have som en mulighed, med savner helt vildt at møde ind i et yoga studie, og hænge ud med de andre yogier.

 22. #yogaredder og hjælper mange, løsner op i kroppen og giver en styrke både i kroppen, men også mentalt. Det nedbringer sygefraværet hos mange. Online er bedre end ingen yoga, men det bliver aldrig helt det samme. Det at mødes til en stille yogatime – har så stor betydning for alle.

 23. Yoga i ansvarligt samvær er et potent middel mod de psykiske og fysiske problemer som mange af os oplever under lockdown.

 24. #yogaredder Jeg har dyrket yoga i de sidste 25 år. Mere eller mindre intens alt efter hvor jeg var i livet og mange forskellige typer yoga. Men yoga har altid været et trygt sted at finde tilbage i min krop når hovedet fyldte for meget. Under lockdown har jeg været taknemmelig for den online undervisning som jeg har kunnet følge live eller når jeg havde tid. På alle hjemmearbejdedagene hvor jeg kommer til at sidde for lang tid foran computeren i en dårligt stilling, har det været min redning at kunne lave yoga hjemme på stuegulvet eller i sommerhuset når vi flygter væk fra den tomme storby. Tak til alle de yogalærere som har holdt ved og ud i denne her vanvittige tid.

 25. #yogaredder fordi yogaen hjælper med at minde os om, at vi stadig er mennesker, med dybe følelser, udtryk og et behov for nærvær og dybde, midt i et samfund som trækker os væk fra lige præcis dét – det naturlige i at vise følelser, udtryk og opleve et nærvær sammen med vores medmennesker. Yogaen bringer os tilbage til nærværet med os selv, men også i tilgangen til vores medmennesker.

 26. Access to yoga teaching and meditation has been defining for my wellbeing during 2020-2021. The significance of this field cannot be underlined enough both to me and so many of my friends.
  #yogaredder

 27. #yogaredder dæmper angst, Yoga giver større overskud, nærvær, ro, sammenhold, mental og fysisk styrke, yoga minder mig om hvor vigtigt det er at tage en dyb vejrtrækning.

 28. Yoga online under corona har dels styrket mig fysisk og mentalt – men også hjulpet med til, at jeg kunne opretholde en slags normal hverdag og markere, hvornår det var hverdag og weekend. Kontinuiteten med den samme yogalærer var vigtig i en svær tid.

 29. Hej – yoga gør en forskel ❤️ 💜. Som lærer oplever jeg ofte hvordan yoga og meditationsøvelser styrker, bevæger og smidiggør. Den glæde mine elever oplever fortæller de gerne om. Yoga øvelser er livsbekræftende, du kommer i kontakt med dig selv og dit sind, øger din egen kropsbevidsthed og mærker derved også dine personlige grænser og dine ressourcer. 😊 Yoga giver styrke 💪 og liv 🌊🌊🌈🧘‍♀️

 30. # yogaredder fordi det altid er tilstede, som en mulighed for at finde ind og mærke sig selv.
  Yoga er også liv, styrke, forbindelse, ro, leg, fordybelse, udholdenhed, accept, overgivelse, refleksion, udvikling, tålmodighed og mange andre vigtige kvaliteter og færdigheder, som vi kan komme i kontakt med og træne i et trygt rum, hvor kun vi selv kender svaret på, hvad der er rigtigt for mig og min krop.

Send en mail til dette medlem

Captcha Code